Život v Portu

22.11.2020

Do restaurací se chodí v pravé poledne, to, když tam sedí štamgasti a koukají na televizi. Těm skutečně domácím se říká tashka a dozvíte se tam ledasco. Drby z Porta. Teď v koroně sedí každý u svého stolečku. Ale jindy je zde čilý ruch. O portugalském jídle a že je to velká událost je napsáno už mnoho. Doporučuji začít předkrmem, který vám stejně donesou i když se po něm neptáte. Bývají to olivy a kousek chleba či broa, což je kukuřičný vydatný chléb. A pokračovat na polévku caldo verde - zeleninový vývar s něčím jako kapusta. Hlavní jídlo je téměř vždy ryba - bacalhau po které se mohou portugalci utlouct či jiná. Můj nejoblíbenější recept, který navíc umím uvařit je bacalhau á bras, což jsou tenké hranolky s vajíčkem, hodně petrželky. K jídlu se pije většinou zelené víno - vinho verde a nesmí chybět silné expresso se zákuskem. Jak třeba pasteis de nata. Oblíbená mezi Portugalci je tasca Badalcoca.

@eva melo všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky